Üdv, Vendég
Felhasználónév Jelszó: Emlékezz rám

 • Oldal:
 • 1
 • 2

TÉMA: Tartozkodási engedély, letelepedési engedély, állampolgárság

Tartozkodási engedély, letelepedési engedély, állampolgárság 2010 dec. 15 14:59 #15

Még senki nem írt ebbe a topicba. Kezdj hozzá Te elsőként!

Válasz: Tartozkodási engedély, letelepedési engedély, állampolgárság 2010 dec. 17 16:58 #70

HUZAMOS TARTÓZKODÁS AZ EGYESÜLT KIRÁLYSÁGBAN Magyar állampolgárok 2004. május 1-jétől korlátlan ideig az Egyesült Királyságban tartózkodhatnak, amennyiben a) igazolt munkaviszonyuk van, vagy b) igazolni tudják, hogy önfenntartók, azaz rendelkeznek annyi pénzzel, amennyiből ők és családjuk meg tud élni, s nem folyamodnak szociálpolitikai juttatásokért. A megfelelő anyagi háttér egyesült királyságbeli bankszámlával, vagy egyesült királyságbeli címre rendszeres átutalást igazoló külföldi bankszámla-kivonattal igazolható. Alaphelyzetben tehát, ha valaki itt dolgozik vagy él, nem szükséges tartózkodási engedélyt kérnie, s nem kell bejelentkeznie a rendőrségen sem. (Az Egyesült Királyságban jelenleg nincs kötelező lakcím-bejelentési kötelezettség, központi lakcímnyilvántartás, s nincs személyi igazolvány sem.)
A szabad mozgás és tartózkodás joga hasonlóképpen megilleti az Európai Gazdasági Térség tagállamai (European Economic Area), valamint Svájc állampolgárait es az őket kísérő vagy hozzájuk csatlakozó és harmadik ország állampolgárságával rendelkező családtagjaikat is, az alábbiak szerint:
EGT családi engedély (EEA Family Permit)Ha Önnek, mint magyar állampolgárnak más állampolgárságú családtagja van (házastárs, illetve élettárs; 21 éven aluli, eltartott gyermek vagy unoka; szülő vagy nagyszülő), aki Önt kíséri vagy Önhöz csatlakozik, hogy együtt éljenek az Egyesült Királyságban, számára a beutazást megelőzően ún. EGT családi engedélyt kell kiváltani, amennyiben nem az alábbi országok állampolgára: az Európai Unió 27 tagországa, Norvégia, Izland, Liechtenstein, Svájc. Az EGT családi engedélyt az Egyesült Királyság legközelebbi külképviseletén ingyenesen lehet igényelni. (Az Európai Gazdasági Térség és Svájc állampolgárai ugyanis a magyar állampolgárokhoz hasonló elbánásban részesülnek.)
Regisztrációs igazolás (Registration Certificate)12 hónap folyamatos és regisztrált tartózkodás után a magyar állampolgár regisztrációs igazolást kérhet a brit hatóságoktól, amely megerősíti az Európai Gazdasági Térséghez tartozó országok – így Magyarország – állampolgárainak azon jogát, hogy az Egyesült Királyság területén huzamosabb ideig szabadon tartózkodjanak, munkát végezzenek. (Nem azonos a munkavállalói regisztrációnál kapott igazolással.)
A tartózkodás bejelentése – miként a munkavállalói regisztráció is – lényeges lehet a későbbi letelepedés (huzamos tartózkodás) feltételeinek teljesítéséhez, de akár ingatlanvásárlásnál stb. is hasznos lehet. (A korábban kiállított tartós tartózkodási engedély (residence permit) érvényessége időtartamáig egyenértékű az újabban bevezetett regisztrációs igazolással.)
A regisztrációs igazolás a brit bevándorlási hivatal honlapjáról letölthető EEA1 formanyomtatvány benyújtásával kérvényezhető. A kérelem postán beküldhető a brit belügyminisztérium illetékes irodájába:
Home Office
European Applications EEA1
PO Box 306
Dept 45
Liverpool L2 0QN
vagy benyújtható személyesen, előzetes időpont-egyeztetést követően a Határőrizeti és Bevándorlási Hivatalban:
European Applications
UK Border Agency
Lunar House
40 Wellesley Road
Croydon CR9 2BY
Telefonszám: 0870 606 7766 (Immigration Enquiry Bureau)
Tartózkodási kártya (Residence card), családtag tartózkodási bélyeg (Family Member Residence Stamp)
Magyar állampolgárként Ön ugyancsak 12 hónap folyamatos és regisztrált munkaviszonyt követően – a tartózkodásról kiállított regisztrációs igazolás birtokában – igényelhet nem-EGT-tagországbeli családtagja számára tartózkodási kártyát (Residence Card, ld. EEA2 formanyomtatvány). Ha Ön még nem töltötte ki a 12 hónapos időszakot, ún. családtag tartózkodási bélyeget (Family Member Residence Stamp) kérhet nem-EGT-beli családtagja számára (ld. FMRS formanyomtatvány). Mindkettő előnye, hogy nem szükséges minden ki- és beutazáshoz EGT családi engedélyt kérni.
Huzamos tartózkodás (Permanent Residence)
A magyar állampolgárok és családtagjaik öt év jogszerűen és megszakítás nélkül az Egyesült Királyságban töltött idő után a huzamos tartózkodás megerősítését kérhetik a brit hatóságoktól. A jogszerűen – pl. munkavállalási engedéllyel – az EU-csatlakozás előtti időszakban itt tartózkodó magyar állampolgárok a 2004. május 1. előtti időszakot beleszámíthatják az ot évbe. A tanuló státuszban e dátumot megelőzően itt tartózkodók tanulmányi ideje ugyanakkor nem számítható be.
A huzamos tartózkodás megerősítését (confirmation of permanent residence) magyar állampolgár az EEA3 formanyomtatvány benyújtásával kérvényezheti a brit bevándorlási hivatalnál. Ehhez szükséges bizonyítani, hogy az Egyesült Királyságban legalább öt év alatt folyamatosan igazolt munkaviszonnyal rendelkezett, egyéni vállalkozóként működött, tanulmányokat folytatott vagy önfenntartóként – a megélhetéshez szükséges anyagi háttér meglétét bizonyítva – élt.
A kérelmeket – az EEA1 nyomtatvány kivételével – a brit belügyminisztérium Határügynökségéhez az alábbi címre kell beküldeni: European Applications, UK Border Agency, Lunar House, 40 Wellesley Road, Croydon CR9 2BY.
Allampolgarsag (British Citizenship)A magyar allampolgarok 5+1 ev jogszeru es negszakitas nelkuli az Egyesult Kiralysagban toltott ido utan igenyelhetik a brit allampolgarsagot.
A jelentkezes beadasa elott a kovetkezo felteteleknek kell megfelelni:
 18 vagy afolotti eletkor
 Cselekvokepesseg
 A jelentkezo a kesobbiekben is az Egyesult Kiralysagban szandekozzon elni vagy tovabbra is a korona szolgalataban alljon egy olyan nemzetkozi szervezet munkatarsakent, melynek az Egyesult Kiralysag is tagja vagy egy az Egyesult Kiralysagban alapitott cegnek vagy egyesuletnek dolgozzon.
 Elfogadhato angol nyelvtudas
 Elegseges tudassal kell rendelkezni az Egyesult Kiralysagban valo eletrol!
A nyelvtudast es az Egyesult Kiralysag beli eletrol rendelkezo tudast a kovetkezo modokon lehet bizonyitani:
 Elfogadhato szintu nyelvtudas eseten a „Life in the UK „ vizsgat kell sikeresen teljesiteni.
 Elegseges nyelvtudas hianyaban be kell iratkozni egy ESOL angol nyelv es allampolgarsagi tanfolyamra, s ott legalabb egy szinten sikeres vizsgat kell tenni!
 Amennyiben az igenylo a fenti ketto kozul barmelyiknek mar korabban eleget tett a jelentkezes beadasara, akkor semmi mas teendoje nincs, mint a jelentkezesi lap 1.22-es reszeben kipipalni a megfelelo helyen.
 Jo hirnev
 Megfeleles a tartozkodasi eloirasoknak
Brit allampolgarsaggal kapcsolatosan bovebb informacio kaphato a www.ukba.homeoffice.gov.uk/britishcitizenship/ weboldalon.A fenti informaciok egy resze a londoni magyar nagykovetseg weboldalarol szarmazik!
Utolsó Szerkesztés: 2010 dec. 17 17:01 Beküldte Londonimagyarok. Indoklás: helyesirasi hiba

Allampolgarsag 2011 febr. 26 21:40 #517


 • Hozzászólások:632
 • g.wraith
 • Félisten Fórumozó
 • OFFLINE
 • Karma: 16
En magyar-brit allampolgar vagyok, a ferjem brit. A kerdesem az hogy a gyerekunk automatikusan lenne magyar-brit allampolgar akkor is ha az UK-ban szuletik? vagy a magyart kulon kene igenyelni?

Koszi, aki tudja a valaszt.

Allampolgarsag 2011 febr. 26 22:16 #520


 • Hozzászólások:1250
 • Mosolyogj, es a vilag visszamosolyog rad
 • Gilicze Margit
 • Adminisztrátor
 • OFFLINE
 • Karma: 70
g.wraith beküldte:
En magyar-brit allampolgar vagyok, a ferjem brit. A kerdesem az hogy a gyerekunk automatikusan lenne magyar-brit allampolgar akkor is ha az UK-ban szuletik? vagy a magyart kulon kene igenyelni?

Koszi, aki tudja a valaszt.

Szia! Kerni kell neki a magyar konzulatuson, de egybol megkapja.
Mi mindketten magyar-brit allampolgarok vagyunk a ferjemmel+a kislanyunk is az. Most varjuk a 2. babat, aki ugye itt egybol megkapja a brit allampolgarsagot, s megkerjuk neki a magyart is.
Margit
E: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
W: www.londonimagyarok.hu
london.bloglog.hu/ ( Allami tamogatasok, ovoda/iskola, cv minta, kiserolevel stb. temak)

2012-es csapat: london.bloglog.hu/2012-es-csapat-londonimagyarok-forum-2/
Utolsó Szerkesztés: 2011 febr. 26 22:35 Beküldte Gilicze Margit.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: g.wraith

Magyar állapolgár nem EGT-s házastársa Segítség! 2011 júl. 18 13:04 #3226


 • Hozzászólások:1
 • krisztina79
 • Újonc Fórumozó
 • OFFLINE
 • Karma: 0
Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni, hátha valakinek már volt/van hasonló problémája és tudja a választ a kérdésemre.
Augusztus közepén szeretnénk kimenni Angliába a férjemmel együtt, aki kínai állapolgár. Jelenleg Magyarországon tartózkodunk és neki egy három hónapos, látogatói vízuma van.
Az alábbi kérdések merültek fel bennünk:
1. Ő beutazhat Angliába ha igényelünk neki Family Member Residence Stamp-et? És vállalhat ezzel majd munkát?
2. Amennyiben igen, akkor majd ott kell intézni neki a tartózkodásit?
3. Hol kellene beadnunk a kérelmet a Family M.R.S.-hez? Itt Budapesten a nagykövetségen? És ehhez elegendő a kínai házassági anyakönyvi kivonat - gondolom OFFI-s, angol fordítással?

Köszönöm előre is a válaszokat és a segítséget, továbbá minden ötletet szívesen fogadok az ügyintézéssel kapcsolatban.

Magyar állapolgár nem EGT-s házastársa Segítség! 2011 júl. 18 19:29 #3238


 • Hozzászólások:632
 • g.wraith
 • Félisten Fórumozó
 • OFFLINE
 • Karma: 16
Szerintem a magyarorszagi brit kovetsegen kell ezeket intezni, nem?

letelepedes 2012 jún. 06 21:59 #12820


 • Hozzászólások:14
 • atesz1979
 • Újonc Fórumozó
 • OFFLINE
 • Karma: 0
Ki tudna informaciot adni abban, hogy a felesegemet es gyermekemet kihoznam ide Angliaba. A felesegem szerb allampolgar a lanyom kettos allampolgar magyar es szerb.
A nagykovetseg honlapjan nem talaltam erre infot . barmilyen informacio jol jonne !

Válasz: letelepedes 2012 jún. 07 09:01 #12829


 • Hozzászólások:1250
 • Mosolyogj, es a vilag visszamosolyog rad
 • Gilicze Margit
 • Adminisztrátor
 • OFFLINE
 • Karma: 70
Mivel feleseged vizumkoteles, csak a te jogodon keresztul kaphat beutazasi es munkavalalasi engedelyt.

A jelenlegi lakohely( feleseged lakohelye) szerinti illetekes brit konzulatossal kell felvenni a kapcsolatot.

Ok vizsgaljak es dontik el, hogy megfeleltek-e a felteteleknek, es tudsz-e megelhetest es megfelelo lakaskorulmenyeket biztositani. ( megfelelo anyagi fedezet valamint megfelelo lakaskorulmeny, nem szoba berles)
Margit
E: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
W: www.londonimagyarok.hu
london.bloglog.hu/ ( Allami tamogatasok, ovoda/iskola, cv minta, kiserolevel stb. temak)

2012-es csapat: london.bloglog.hu/2012-es-csapat-londonimagyarok-forum-2/
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: atesz1979

Válasz: letelepedes 2012 jún. 07 18:01 #12848


 • Hozzászólások:381
 • pofazoli
 • Félisten Fórumozó
 • OFFLINE
 • Karma: 7
a feleséged nem bírja igényelni az egyszerűsített kettősállampolgárságot? Amúgy ha már a feleséged, akkor annyi az előnyötök, hogy ingyenes vízumot bír kapni, nem kell fizetnie érte, egy ismerősöm is hasonló helyzetbe volt pár évvel ezelőtt, de egészen pontosan nem tudom mik kellenek a vízumhoz, de tény, hogy kell neki vízum.

Válasz: letelepedes 2012 jún. 07 19:32 #12852


 • Hozzászólások:14
 • atesz1979
 • Újonc Fórumozó
 • OFFLINE
 • Karma: 0
persze szoba berles nem is lenne jo nekunk hisz harman vagyunk:)
csak nem tudom elfogadnak e lakasberlest? esetleg tapasztalat?
valoszinu meg lesz igenyelve inkabb a kettosallampolgarsag de az meg legalabb 2-3 honap eleg sok ido ott.

Válasz: letelepedes 2012 jún. 08 01:20 #12857


 • Hozzászólások:1250
 • Mosolyogj, es a vilag visszamosolyog rad
 • Gilicze Margit
 • Adminisztrátor
 • OFFLINE
 • Karma: 70
Szerintem a legegyszerubb modja, a magyar allampolgarsag megszerzese lenne, persze csak abban az esetben, ha az egyszeru honositas lehetseges.

Annyit tudok, hogy nem budapesten biraljak el a vizumkerelmet, ha ott kell beadnotok( lakohely szerint illetekes konzulatus), hanem egy masik europai konzulatuson. Igy a kerelmeteket tovabb kuldik. Az idejerol az illetekes weboldalon vagy forumon tudnal esetleg infot szerezni. Sajnos jelen pillanatban eleg-e kenyes kerdes a bevandorlas a Uk-ban, igy nem sietik el a vizum kiadasokat. Termeszetesen a felesegednek alapesetben jar, viszont a megelhetest szamonkerhetik rajtad. valamint egy rakas idiota kerdesre valaszolhatsz. Szerencsere a gyerek ebben az esetben pozitivum. nem kell talan annak az ellenkezojet bizonyitani, hogy valos a kapcsolatotok.

Egyaltalan nem biztos, hogy rovidebb, mint a egyszerusitet honositas.
Margit
E: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
W: www.londonimagyarok.hu
london.bloglog.hu/ ( Allami tamogatasok, ovoda/iskola, cv minta, kiserolevel stb. temak)

2012-es csapat: london.bloglog.hu/2012-es-csapat-londonimagyarok-forum-2/

Allampolgarsag 2013 ápr. 30 21:02 #19713


 • Hozzászólások:1
 • Samantha
 • Újonc Fórumozó
 • OFFLINE
 • Karma: 0
Sziasztok!segitsegre lenne szuksegem...
Itt szuletett meg a kisfiam,most harom honapos.Az apukjaka british allampolgar en pedig caak magyar allampolgarsaggal rendelkezek,es nem vagyunk hazasok.a gyerek vezetek neve nem egyezik az entem igy problema merult fel a magyar utlevel keszitesnel.mi lenne a teendo,hogyan lehetne megszerezni neki a british allampolgarsagot???
Valaszotokat elore is koszonom!

Válasz: Allampolgarsag 2013 ápr. 30 23:49 #19714


 • Hozzászólások:194
 • lostboy
 • Vérprofi Fórumozó
 • OFFLINE
 • Karma: 8
szia en ehhez annyit tudok hozzafuzni hogy attol mert a gyerek itt szuletett meg nem lesz automatikusan brit allampolgar ha a szulok nem voltak azok. Mivel az apa brit allampolgar ez gondolom azert arnyalja a kepet. Feltetelezem hogy itt is el valamifajta apai elismero nyilatkozat, ami alapjan az apa elismeri hogy o az apa, igy ez alapjan megkaphatja a gyerek is az allampolgarsagot a szulo jogan, meg akkor is ha hazassagon kivuli a gyermek. Gondolom en persze nem biztos, de magyarorszagon adott esetben igy mukodik. Ehhez tobbet en nem tudok hozzafuzni, de ismereteim hianyaban mindenkeppen egyszerubbnek erzem a magyar anyakonyveztetest, es az nem zarja ki hogy kesobb megkapja a brit allampoklgarsagot is.

Válasz: Tartozkodási engedély, letelepedési engedély, állampolgárság 2013 jún. 26 19:56 #20142


 • Hozzászólások:5
 • Nemeth
 • Újonc Fórumozó
 • OFFLINE
 • Karma: 0
Sziasztok,
Szeretném meg kérdezni,hogy az 5 év mikortól számít,amikor először Angliába jöttem vagy pedig a EEA1 formanyomtatvány kitöltése ,kérelem után ?
Köszönöm előre is a segítséget..

Válasz: Tartozkodási engedély, letelepedési engedély, állampolgárság 2013 jún. 27 16:29 #20151


 • Hozzászólások:1250
 • Mosolyogj, es a vilag visszamosolyog rad
 • Gilicze Margit
 • Adminisztrátor
 • OFFLINE
 • Karma: 70
Szia!

Az erkezesedtol szamit.

Végleges letelepedés (Permanent Residence)
A magyar állampolgárok és családtagjaik öt év jogszerűen és megszakítás nélkül az Egyesült Királyságban töltött idő után a huzamos tartózkodás megerősítését kérhetik a brit hatóságoktól. A jogszerűen – pl. munkavállalási engedéllyel – az EU-csatlakozás előtti időszakban itt tartózkodó magyar állampolgárok a 2004. május 1. előtti időszakot beleszámíthatják az ot évbe. A tanuló státuszban e dátumot megelőzően itt tartózkodók tanulmányi ideje ugyanakkor nem számítható be.
A huzamos tartózkodás megerősítését (confirmation of permanent residence) magyar állampolgár az EEA3 formanyomtatvány benyújtásával kérvényezheti a brit bevándorlási hivatalnál. Ehhez szükséges bizonyítani, hogy az Egyesült Királyságban legalább öt év alatt folyamatosan igazolt munkaviszonnyal rendelkezett, egyéni vállalkozóként működött, tanulmányokat folytatott vagy önfenntartóként – a megélhetéshez szükséges anyagi háttér meglétét bizonyítva – élt. Az europai torvenyek alapjan az EEA allampolgarok nem kotelesek megigenyelni a Permanent Residence statuszukat igazolo dokumentumot; a permanent residence statusz automatikusan eletbe lep, ha az EEA allampolgar teljesiti az ehhez szukseges kovetelmenyeket. A kérelmeket – az EEA1 nyomtatvány kivételével – a brit belügyminisztérium Határügynökségéhez az alábbi címre kell beküldeni: European Applications, UK Border Agency, Lunar House, 40 Wellesley Road, Croydon CR9 2BY.
Margit
E: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
W: www.londonimagyarok.hu
london.bloglog.hu/ ( Allami tamogatasok, ovoda/iskola, cv minta, kiserolevel stb. temak)

2012-es csapat: london.bloglog.hu/2012-es-csapat-londonimagyarok-forum-2/
Utolsó Szerkesztés: 2013 jún. 27 16:36 Beküldte Gilicze Margit.

Válasz: Tartozkodási engedély, letelepedési engedély, állampolgárság 2013 jún. 28 21:06 #20160


 • Hozzászólások:5
 • Nemeth
 • Újonc Fórumozó
 • OFFLINE
 • Karma: 0
Szia!

Köszönöm szépen a választ.

Válasz: Tartozkodási engedély, letelepedési engedély, állampolgárság 2013 jún. 28 21:15 #20161


 • Hozzászólások:5
 • Nemeth
 • Újonc Fórumozó
 • OFFLINE
 • Karma: 0
Szia.. Még van kérdésem
Szeretném még azt is meg kérdezni,hogy az EEA1 nyomtatvány kitöltés fontos ,vagy az nem lényeges,vagy egyből lehet kérelmezni az EEA3 nyomtatvánnyal amennyiben itt van az ember már 5 éve ?Akinek nincsen meg az 5 éve annak az embernek érdemes az EEA1 meg igénylése?Köszönöm a segítséget.

Válasz: Tartozkodási engedély, letelepedési engedély, állampolgárság 2013 jún. 29 11:48 #20163


 • Hozzászólások:1250
 • Mosolyogj, es a vilag visszamosolyog rad
 • Gilicze Margit
 • Adminisztrátor
 • OFFLINE
 • Karma: 70
Nemeth beküldte:
Szia.. Még van kérdésem
Szeretném még azt is meg kérdezni,hogy az EEA1 nyomtatvány kitöltés fontos ,vagy az nem lényeges,vagy egyből lehet kérelmezni az EEA3 nyomtatvánnyal amennyiben itt van az ember már 5 éve ?Akinek nincsen meg az 5 éve annak az embernek érdemes az EEA1 meg igénylése?Köszönöm a segítséget.


Szia!
Nem fontos az EEA1-et megkerni, egybol mehetsz az EEA3-ra, ha meg van a jogosultsaghoz szukseges idod. Ha meg nincs meg a hivatalos, jogszeru idod itt, amit feltetelul tamasztottak a jogosultsaghoz, akkor nincs ertelme megkerni az EEA1-et es az EEA3, mert elutasitnanak. Az EEA3-nal ez mar penveszteseget is jelent, mert iden aprilistol ez mar nem ingyenes. Iden oktoberben valtozas lesz (mind az EEA3, mind pedig a brit allampolgarsagot igenyloknek kotelezo lesz a Life in the UK vizsga es egy minimum kozepfoku nyelvvizsga, pl: B1), ugyhogy erdemes az igenyelseket ezekre meg oktober elott beadni, mert a korabban beadott igenylesekre ez a szabaly meg nem vonatkozik.
Margit
E: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
W: www.londonimagyarok.hu
london.bloglog.hu/ ( Allami tamogatasok, ovoda/iskola, cv minta, kiserolevel stb. temak)

2012-es csapat: london.bloglog.hu/2012-es-csapat-londonimagyarok-forum-2/

Válasz: Tartozkodási engedély, letelepedési engedély, állampolgárság 2013 jún. 30 17:54 #20166


 • Hozzászólások:5
 • Nemeth
 • Újonc Fórumozó
 • OFFLINE
 • Karma: 0
Szia!

Köszönöm szépen a segítségedet

Válasz: Tartozkodási engedély, letelepedési engedély, állampolgárság 2013 júl. 22 06:04 #20314


 • Hozzászólások:3
 • rollotomassi
 • Újonc Fórumozó
 • OFFLINE
 • Karma: 0
Szia, csak most bukkantam erre a forumra es egybol ezt a hasznos infot kaptam az oktoberi valtozaskorol. Valami hivatalos papirt akarunk mi is szerezni, lassan 7. eve vagyunk itt, persze jogszeruen. Azt tudtam, hogy "Az europai torvenyek alapjan az EEA allampolgarok nem kotelesek megigenyelni a Permanent Residence statuszukat igazolo dokumentumot; a permanent residence statusz automatikusan eletbe lep, ha az EEA allampolgar teljesiti az ehhez szukseges kovetelmenyeket", ezert eddig nem is torekedtem az EEA3 beadasara. Viszont az nem vilagos, hogy az allampolgarsag megkeresehez ez szukseges-e? Mert az 5+1 evunk meglenne. (Kicsit persze bonyolitja a helyzetet, hogy amiota a gyerekek itt megszulettek, a felesegem haztartesbeli.)
 • Oldal:
 • 1
 • 2