Szállásinformáció

Általános

Szállásaink London északi, észak-keleti, valamint észak-nyugati területein helyezkednek el, főként a 2,3,4-es zónákban, tömegközlekedéssel jól megközelíthető helyeken. Elsősorban szobakiadással foglalkozunk, de stúdiólakásokat és önálló ingatlanokat (1, 2, 3 ... szobás lakások/házak) is kínálunk bérbeadásra. Az osztott (nem egyben, hanem szobánként bérbeadott) ingatlanokban a konyhát, fürdőszobát es az ingatlanhoz tartozó egyéb helyiségeket a lakók közösen használják. A szobák egy, illetve kétszemélyesek.

Fontos:

 • háromszemélyes szobákat nem kínálunk.

 • kisgyermekes családokat nem áll módunkban szobában elhelyezni. Számukra (az elérhetőség függvényében) stúdiólakást, vagy nagyobb ingatlant kínálunk.

 

Bérleti idő:

 • Szobáink és stúdiólakásaink rövid- vagy hosszú távra bérelhetőek. Rövid távra minimum 4 éjszakától  maximum 2 hétig bérelhetőek az ingatlanjaink. Hosszú távú bérlésnek számít minden 2 hétnél hosszabb időre történő tartózkodás. 

 • Önálló ingatlanjaink bérleti ideje 1 év, mely igény esetén tovább hosszabbítható.

A bérlet feltételei rövid távú bérlés esetén:

A szállás elfoglalása előtt egy határozott idejű lakásbérleti megállapodást kötünk lakóinkkal. A bérleti szerződes a lakó(k) által meghatározott napon lép életbe es szűnik meg. A bérlés időszaka nem lehet rövidebb 4 éjszakánál és nem lehet hosszabb két hétnél. A rövid távra szobát vagy studió lakást bérlő lakóinknak igény esetén lehetőségük van áttérni hosszú távú bérleti szerződésre.

Rövid távra beköltöző lakóink szállásdíja £30/fő/éj + kulcsszettenként £12 adminisztrációs díj, mely a kulcsok hiánytalan leadása esetén visszafizetésre kerül a kiköltöző lakó(k)nak.

A szállásdíj egy- és két személyes szobákban, illetve stúdiólakásban való elhelyezésre vonatkozik.

A bérlés feltétele hosszú távú bérlés esetén:

A szállás elfoglalása előtt 6 hónapos névre szóló szerződést kötünk lakóinkkal, AMI kéthetes felmondási idővel bármikor felbontható (akár az első 6 hónap alatt is). Ennek megfelelően, lakóinknak 2 héttel a tervezett kiköltözésük előtt jelezniük kell kiköltözési szándékukat. A lakásbérleti szerződes felmondása esetén az utolsó két hétre már nem kell lakbért fizetni, hiszen az a beköltözéskor már előre rendezve lett. Amennyiben nem kapunk felmondást bérlő(i)nktől a szerződés 6 hónap után automatikusan megújul, így nem kell meghosszabbítani vagy újraírni.  A lakó(k) másik ingatlanunkba költözése esetén  új lakásbérleti szerződés kötése szükséges.

 

Költségek

Beköltözéskor fizetendő:

 • egy hét lakbér;

 • az utolsó két heti lakbér (a felmondást követően, a kiköltözés előtti utolsó két hét lakbérét fedezi);

 • egyszeri £61 adminisztrációs díj, melyből £12 a kulcsok hiánytalan leadása esetén visszafizetésre kerül a kiköltözéskor minden lakónak;

 

Ágynemű:

Hosszú- és rövidtávú bérlőinknek egyaránt biztosítunk új, teljes ágyneműszettet huzattal, így ezt sem kell otthonról hozni a kiérkezőknek.  A teljes ágyneműszett a lakó tulajdona lesz, ezért elköltözés esetén nem kell ezt cégünknek visszaszolgáltatni.

 

Bérleti díjak

 • Egy másik személlyel megosztott szoba(twin): £75-£110/fő/hét

 • Kétszemélyes szoba (double): £150-£220/hét/szoba

 • Egyszemélyes szoba(single): £95-£130/hét

 • Duplaszoba 1 fő részére: £120-tól

 • Studió lakás(garzon): £170-£250/hét

(Szoba és bedsit áraink minden közüzemi számlát és a Council Tax-et is tartalmazzák. Studiólakások esetén az ár tartalmazza a közüzemi számlát, s ahol külön nem jelezzük, ott a Council Tax-et is.)

 

Szállásfoglalás:

Foglalás budapesti vagy londoni irodáinkban személyesen és emailen keresztül is leadható.  A regisztrációhoz a következő adatok szükségesek:

 • érkező(k) neve - (kiskorú és fiatalkorú érkező életkorát kérjük feltüntetni);

 • érkezés ideje;

 • esetleges fuvarigény megjelölése  (érkezési idő és érkezési hely /repülőtér, vonat- vagy buszállomás, egyéb helyszín ahová  a fuvart kéri az utas/  megjelölése);

 • kért szállás típusa és különleges igény megjelölése (Felhivjuk mindenki figyelmét, hogy ezeket a kéréseket csak és kizárólag az elérhetőség függvényében áll módunkban teljesíteni. Abban az esetben, ha a beköltözés napjára nem válik elérhetővé az ügyfelünk igényének megfelő szoba vagy studólakás, akkor ideiglenesen az elérhető szállások közül lehet választani, s amint egy megfelelő szálláshely megüresedik azonnal lehetőség van megnézni és átköltözni.);

 • Mobil telefonszám (mely az érkezés napján elérhető lesz);

 

Foglalás menete:

 • Szállásfoglalás budapesti irodánkon keresztül: Budapesti irdodánk szolgáltatásait TELJESEN INGYENESEN veheted igénybe. Kollegáink teljeskörű tájékoztatást nyújtanak szolgáltatásainkról, válaszolnak minden kérdésre, s a kitöltött jelentkezési lapokat/szállásfoglalást  megküldik a londoni irodának. 

 • Szállásfoglalás londoni irodánkon keresztül:  kétféle foglalás adható le: 1., általános foglalás -  a jelenleg még nem Londonban élők és azok részére, akik nem tudják előre megtekinteni és kiválasztani leendő szálláshelyüket, de szeretnének nálunk szállást foglalni, hogy az érkezésük/beköltözés napján biztosan legyen szálláshelyük. Ebben az esetben a foglalási díj: 25 GBP/fő, melyet jóváírunk a lakásbérleti szerződés megkötésekor.  2., Londonban élő leendő ügyfeleinknek lehetőségük van a beköltözés előtt megtekinteni elérhető ingatlanjainkat, s azok közül kiválasztani és lefoglalni a számukra leginkább megfelelőt. A lefoglalt szállást hírdetéseinkből eltávolítjuk és tovább már nem lesz elérhető bérlésre más számára. Konkrét szállás lefoglalásakor (mind  szobák, mind pedig studiólakások esetén) a foglalási díj 100 GBP/fő, melyet szintén levonunk a beköltözéskor fizetendő teljes összegből. 

A foglalási díj minden esetben

 • csak felnőttekre vonatkozik.

 • jóváírásra kerül a beköltözéskor fizetendő teljes összegbe.

 • a lakó bérlési szándéktól való elállálása esetén nem kerül visszafizetésre.

 • befizethető személyesen és bankszámlán keresztül is. 

Amennyiben az ügyfelünk eláll a bérlési szándéktól a foglalási díj befizetését követően, úgy a foglalási díj nem kerül visszatérítésre.

 

Ingatlanok megtekintése beköltözéskor

 • Általános foglalás esetén (nincs konkrét ingatlan lefoglalva, hanem a helyszínen szeretne az ügyfél ingatlant választani az elérhetőségek közül):  Amennyiben frissen érkezett lakóink legkésőbb délután 4 óráig irodánkba érkeznek, (kollegáink elérhetőségének függvényében) lehetőségük van még a beköltözés előtt elérhető ingatlan(oka)t nézni, s kiválasztani, hogy melyikbe szeretnének beköltözni. A délután 4 óra után érkező lakóink egy általunk kiválaszott ingatlanban kerülnek elhelyezésre az érkezés ejszakájára, és másnap lesz lehetőségük más elérhető  ingatlan(oka)t nézni, s oda azonnal átköltözni. A nyitvatartási időn túl érkező ügyfeleinket kizárólag fuvarszolgáltatásunk igénybevétele esetén áll módunkban az érkezés napján fogadni és elszállásolni. Ebben az esetben a lakót kísérő kollegánk segít a beköltözésben,  átadja az ügyfelünknek az ingatlan- és a ház kulcsait és egy garnitura ágyneműt. Ekkor lakóinknak 100 GBP/fő előleget kell fizetniük, melyről pecséttel es aláírással ellátott nyugtát adunk. Másnap (vagy a legközelebbi munkanapon) egy kollegánk elmegy a lakónkért, s behozza az irodánba. Ekkor van lehetősége az ügyfelünknek jelezni, ha a korábban elfoglalt szállás valamilyen oknál fogva nem megfelelő és szeretne másik ingatlan(oka)t is megtekinteni. A szálláshely kiválasztása után kerül sor a lakásbérleti szerződés megkötésére. Az ekkor fizetendő összegből jóváírásra kerül a korábban befizetett előleg.

 • Konkrét szállás foglalása esetén (ügyfelünk konkrét ingatlant foglalt le): a megérkezés napján az adott ingatlan megtekinthető és amennyiben a leendő bérlő megfelelőnek találja azonnal költözhető. Amennyiben az előre lefoglalt szállás mégsem nyeri el ügyfelünk tetszését elérhető ingatlanjaink közül szabadon választhat. 

 

Reptéri fuvar:

Fuvarigény leadható a szállásfoglalással egyidőben és akár később is (de legkésőbb 24 órával az érkezés előtt) irodáink elérhetőségén! Azon ügyfeleinket, akik a fuvarszolgáltatást nem kívánják igénybe venni, de nem érkeznek meg nyitvatartási időben, az érkezési napot követő legelső munkanapon tudjuk fogadni és elszállásolni.

Árak 1-2 főre:

 • London Luton Airport:  35 GBP

 • London Stansted Airport: 37 GBP

 • London Heathrow Airport:  35 GBP

 • London Gatwick Airport: 55 GBP

 • London City Airport: 30 GBP

A fenti árakhoz a parkolási díj még hozzá adódik.  

 • Luton, Stanstead és Heathrow és City esetén a parkolási díj £3.00/10 perc.

 • Gatwicken a parkolási díj £3/30 perc).

Árak 3-4 főre:

 • London Luton Airport:  45 GBP

 • London Stansted Airport: 47 GBP

 • London Heathrow Airport:  45 GBP

 • London Gatwick Airport: 60 GBP

 • London City Airport: 40 GBP

 • Táblás várakozás minimum díja:£5.

A fenti árakhoz a parkolási díj még hozzá adódik.  

 • Luton, Stanstead és Heathrow és City esetén a parkolási díj £2.50/15 perc [15 perc parkolási idő általában elegendő szokott lenni].

 • Gatwicken a parkolási díj £3/30 perc).

A főbb busz és vasútállomásokról történő transzfer esetén az ár egységesen 25 GBP Észak-Londoni cím esetén. (Victoria, Waterloo, Kings Cross, Euston, Paddington... stb...)

Az itt feltűntetett reptereken kívüli érkezés esetén, egyedi árkalkuációért kérjük, hogy forduljon hozzánk bizalommal!

 

Akciók:

Mindazon új, hosszú távú bérlőnknek, akik a budapesti irodánkon keresztül foglalják le szállásukat, minden hónapban különböző kedvezményekkel kedveskedünk. Ezek a havi akcióink nem elérhetőek rövid távú lakóinknak, és időnként (az aktuális akciónál mindig feltüntetésre kerül) nem elérhetőek a londoni irodán keresztül leadott szállásfoglalások esetén.

 

Költözés házainkon belül

Házainkon belül bármikor lehetőség van átköltözni egyik ingatlanból a másikba, akár egyik napról a másikra is, amennyiben valakinek nem felelne meg az érkezésekor elfoglalt szállás, esetleg közelebb szeretne lakni a munkahelyéhez.

 

Ingatlanok felszereltsége

 • Az osztott (nem egyben, hanem szobánként bérbeadott) ingatlanok és a stúdiólakások bútorozottak és  felszereltek. A házakban minden olyan háztartási eszköz megtalálható, ami alapvetően szükséges a normál életvitelhez.  Minden lakásban van mosógép, porszívó, vasaló, a konyhákban kombinált hűtőszekrény, tűzhely, mikrohullámú sütő, kenyérpirító, vízforraló, főzőedények, tányérok, poharak, evőeszközök és egyéb, étkezéshez, főzéshez és takarításhoz szükséges felszerelések.

 • Az önállóan bérbeadott ingatlanok lehetnek bútorozottak és bútorozatlanok is. 

 

Internet

Minden ingatlanunkban ingyenes, 24 órás, vezeték nélküli internet-hozzáférést biztosítunk. (Számítógépről/laptopról mindenkinek magának kell gondoskodnia!)

 

TV Licence

Az Egyesült Királyságban az élő adás használatakor TV licence fizetendő. A díjat nem csak TV használatakor, hanem minden olyan esetben fizetni kell, amikor élő adást szeretnénk nézni és/vagy a BBC programmjait szeretnénk nézni vagy letölteni.

Ingatlanjainkat TV készülékkel nem látjuk el és házainkban a TV licence minden esetben a lakók felelősége. 

 

Ingyenes szolgáltatások

 • segítség az önéletrajz elkészítésében

 • N.I szám interjúra időpontkérés - az igénylőnek minimum 24 órája a UK-ben kell tartózkodni az időpont igénylésekor.

 • tájékoztatás a  bankszámlanyitás lehőségeiről.

 • Információs anyagaink átadása/elküldése emailben

 Az elhelyezkedésben való segítségnyújtásról bővebb információ található  a weboldalunkon a "munkavállalás" menüpont alatt!

 

Irodáinkban személyesen érdeklődhet szállásaink és egyéb szolgáltatásaink felöl!

 

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ ÉS SZÁLLÁSFOGLALÁS: 003630/972-1222 vagy 00361/2693786 és a +442072812328-as telefonszamon.