Pénz, pénz, pénz

Mennyi az annyi? Tehát, mennyi pénzt érdemes magunkkal vinni?

Röviden: minél több, annál jobb. Bővebben: mi legalább £1200-1400-ot, vagy minimum 6 hétre elegendő összeget javaslunk fejenként.

Lássuk, hogy miért! A megérkezésünk után, a szálláshelyünk elfoglalásakor nagy valószínűséggel kb £200-300/fő  közötti összeget kell fizetnünk (általában első heti lakbér+depozit+esetleges egyéb költségek), majd ezt követően képesnek kell lennünk fent tartani magunkat (heti szállásdíj, élelmiszer, illatszer, telefon, közlekedés, stb).

Angliában általában heti, kétheti vagy havi munkabérfizetést alkalmaznak. Mivel szinte minden munkahelyen visszamenőlegesen fizetnek (az első heti lakbérünket a 2. hét végén kapjuk meg), a legkedvezőbb esetben (tehát, heti fizetés esetén) is csak a munkábaállást követő 2 hét múlva kapunk előszőr munkabért. Innen már könnyen kikövetkeztethetjük, hogy amennyiben a kiérkezésünket követő 2 hét múlva állunk munkába, a kiérkezés után leghamarabb 4 hét múlva kapunk először munkabért (két heti vagy havi fizetés esetén lehet, hogy csak 1 hónappal a munkábaállás /6 héttel a kiérkezést követően/.

Ezért is fontos, hogy 1. minél előbb elhelyezkedjünk, 2. elegendő pénzzel jöjjünk ki, hogy az első fizetésünkig, akár 4-6 hétig is eltudjuk magunkat tartani. Általánosságban 2-4 hét az elhelyezkedési idő Londonban, de természetesen pontos adatot senki nem tud adni, hiszen az elhelyezkedés időtartama sok mindentől függ (pl: milyen munkát keresünk, mennyire vagyunk rugalmasak, milyen módon keresünk munkát, milyen nyelvtudásunk van...)