Angol nyelvű önéletrajz

Aki munkavállalás céjából érkezik Londonba, annak szinte biztosan szüksége lesz egy jól megírt, az Egyesült Királyságban elfogadott és alkalmazott formátumú önéletrajzra.

A magyar és a brit típusú önéletrajz több pontján is eltér egymástól, ezért érdemes utánanézni, hogy leendő új lakóhelyünkön mit javasolt (és mit nem javasolt) feltüntetni rajta. Érdemes az önéletrajzot még otthon, előre elkészíteni, hogy ne itt töltsük majd vele az időt (kitolva ezzel az elhelyezkedés idejét). FONTOS: az előre elkészített önéletrajzot NE nyomtassuk ki, hiszen még bele kell majd írnunk a londoni címünket és az angol telefonszámunkat. A Londoni Magyarok lakóinak ingyenesen segít egy versenyképes önéletrajz elkészítésében.

Ingyenes szolgáltatásunk keretében akár a  kiutazás előtt, akár megérkezést követően segítünk ügyfeleinknek az angol elvárásoknak megfelelő, versenyképes önéletrajz elkészítésében.

Mindenképp érdemes már a kiérkezés előtt igénybe venni ezt a szolgáltatásunkat, mert így a megérkezést követően már csak az angol címüket és telefonszámukat kell beírni, s azonnal lehet kezdeni a munkakeresést.

Reményeink szerint, ez a változtatás hozzájárul lakóink minél előbbi sikeres munkábaállásához! Mindazon ügyfeleink, akik már korábban leadták szállásfoglalásukat élhetnek ezzel a lehetőséggel.

A szolgáltatás keretében a leendő lakóink által elkészített angol nyelvű önéletrajzot átnézzük, s amennyiben nem felel meg teljes egészében az angol önéletrajzírási szabályoknak, javaslatot teszünk változtatásra. Amennyiben ügyfelünk egyetért, elvégezzük a szükséges módosítást.

Önéletrajzminta egy kicsit lejjebb, itt az oldalon található. Az önéletrajz formája szabadon választott, nem kell az általunk csatolt mintával megegyeznie, a lényeg, hogy jól tagolt és áttekinthető legyen, a személyes adatok közül csak a nevet, címet, email címet és telefonszámot ,a karriertörténetet (a betöltött pozícióban végzett feladatokat)és az iskolai végzettségeket tartalmazza.  Kérjük, hogy aki élni szeretne ezzel a lehetőséggel, mind az angol, mind a magyar nyelvű önéletrajzát küldje el  következő email címre:info[at]lettingbase[dot]com

Fontos, hogy az  önéletrajz legyen

  • jól áttekinthető,
  • pozitív,
  • rövid (1-2 oldalnál nem hosszabb;  bizonyos esetekben azonban, indokolt lehet  a két oldalnál hosszabb önéletrajz is.), valós adatokat tartalmazzon,
  • emelje ki a jelentkező erősségeit és elért eredményeit, valamint, keltsen jó benyomást a munkakeresőről.

Az alap forma a következőket tartalmazza:

  • Személyes adatok közül a név, cím, telefonszám és email cím. Születési dátumot, nemzetiséget és egyéb személyes adatot, a diszkrimináció elkerülése vegett NEM KELL és NEM JAVASOLT feltüntetni.
  • „Personal Profile”, mely a jelentkező legjobb tulajdonságait emeli ki. Erre a részre érdemes különös hangsúlyt fektetni, mivel ezzel tudja a jelentkező „eladni” magát.
  • Karrier történet, a legutóbbi munkával kezdve és kronológiailag visszafele haladó sorrendben. Fel kell tüntetni a dátumot, a cég nevét,  a várost és országot, a betöltött pozíciót és pontokba szedve a pozícióban végzett munkafeladatokat! Érdemes legaláb 3-6 pontban felsorolni a végzett feladatokat.
  • A pályázott pozícióhoz vágó korábbi munka során elért eredmények, sikerek.
  • Iskolai végzettségek felsorolása a legmagasabb végzettseggel kezdve a középfokú végzettségig bezaróan. Általános iskolát nem kell feltüntenti! Fel kell tüntetni az iskola nevét, a várost és országot, ahol az iskola található és a megszerzett végzettséget!
  • Érdeklődési kör, amennyiben a pályázott pozíció szempontjából fontos.