Kiutazás, közlekedés Londonba!

Repülővel

Jelenleg 4 légitársaság indít járatot, egyenként átlag napi 2 alkalommal Budapestről Londonba. A legnépszerűbbek az úgynevezett fapados légitársaságok, de ezek a gyakorlatban nem feltétlenül mindig olcsóbbak, mint a “hagyományos” légitársaságok járatai. A legtöbb esetben azonban mindegyikre igaz, hogy amennyiben az utazás előtt több héttel, hónappal lefoglaljuk, jóval kedvezőbb árakon juthatunk hozzá a repülőjegyekhez.

Bővebb információ a járatok indulásairól:

www.wizzair.com

www.easyjet.com 

www.ryanair.com/hu

www.ba.com 

Busszal: 

Budapestről Londonba legegyszerűbben az Euro Lines járataival lehet eljutni. Az utazás kb. másfél napot vesz igénybe, de az eredetileg kiírt menetidő sokszor meghosszabbodik a kiszámíthatatlan forgalom miatt. A busszal való utazás hasonló árban van, mint repülővel,  viszont a busszal valamivel több csomagot lehet szállítani.

Budapestről a Népligetből indulnak buszok Londonba hetente többször, a további magyarorszagi állomasokért, menetrendért és foglalásért látogasson el az alabbi honlapra:www.volanbusz.hu (“Nemzetközi menetrend” menüpont alatt) www.eurolines.co.uk www.volanbusz.hu

Autóval Londonba:

Aki autóval indul Londonba, ha teheti, a késő délutáni órákban induljon el Magyarországról, hiszen a forgalom a sztrádákon az  esti órákban már általában mérsékeltebb, mint a nappali órákban. Ausztriában nagyon be kell tartani az előírt sebességhatárt, illetve nagyon sok pihenőhelyen kontrollra kell számítani. Az autópálya matrica kötelező. Németországban a forgalom nagyon gyors, viszont várható útszűkítések miatt gyakori a sebesség korlátozás is. Franciaországban, valamint Belgiumban zavartalanul lehet autózni autódíjak nélkül. Az Egyesült Királyságot Franciaországból komppal, illetve a „csalagúttal” közelíthetjük meg, ha autóval utazunk.

A jegyárakról és menetrendről bővebb információ az alábbi társaságok honlapján található:
www.norfolkline.com

www.poferries.com

www.eurotunnel.com